Споделяне и сътрудничество в бележки на вашия iPhone

В приложението Бележки можете да изпратите копие на бележката на приятел. Също така, можете да поканите хора, с които да сътрудничите в реално време в бележка или папка с бележки в iCloud; като всеки ще вижда последните промени.

Бележка с препокриване, която показва опции за споделяне.

Споделяне на копие от бележка

  1. Отидете до приложението Бележки на вашия iPhone.

  2. Отворете бележката, която искате да споделите.

  3. Докоснете бутон Сподели, докоснете Сътрудничество, докоснете Изпрати копие и след това изберете как да изпратите бележката.

Сътрудничество в бележка или папка с бележки чрез iCloud

За да си сътрудничите с други хора, можете да споделите бележка или папка с бележки в iCloud. Можете да настройвате разрешения за останалите участници (като да им позволите да редактират бележки, да добавят прикачени файлове и да създават подпапки) и всички участници могат да виждат промените на всеки в реално време. Участниците трябва да са влезли в своите Apple регистрации и да имат Бележки включени в iCloud настройки.

Забележка: Не можете да сътрудничите в заключена бележка или в папка със заключени бележки.

  1. Отидете до приложението Бележки на вашия iPhone.

  2. Можете да направите следното:

    • Споделяне на бележка: Отворете бележката, която искате да споделите, докоснете бутона Сподели, след това изберете Сътрудничество.

    • Споделяне на папка: Отворете папката, която искате да споделите, след това докоснете бутона Сподели.

  3. За да промените достъпа и разрешенията, докоснете „Само поканени хора могат да редактират“, след това настройте някое от следните:

    • Кой може да има достъп: Изберете Само поканени хора или Всеки, който има връзка.

    • Разрешения: Изберете Може да прави промени или Само преглед.

    • Позволете на друг да изпраща покани: Включете, за да позволявате на участниците да изпращат покани до нови хора (достъпно само когато участниците имат право да правят промени).

  4. Изберете Съобщения или Поща, за да изпратите поканата си. (AirDrop не се поддържа за сътрудничество.)

    Ако изпратите поканата в Съобщения, ще получавате обновявания на активността в разговора в Съобщения, когато някой направи промени по споделена бележка. Докоснете обновяванията, за да отидете в споделената бележка.

Вижте статията на Apple Support Ако не можете да споделяте или да си сътрудничите в приложението Бележки на вашия iPhone или iPad.

Преглед на активност в бележка

В списъка с бележки оранжевата точка вляво до заглавието на бележката показва, че бележката е била променена, след като за последен път сте я преглеждали.

  1. Отидете до приложението Бележки на вашия iPhone.

  2. Отворете бележката, след това плъзнете надясно върху бележката или плъзнете нагоре в картичката Действия, за да видите кой е направил промените и кога.

  3. За да настроите как да се показват действията, докоснете бутон Сътрудничество, след това изберете някое от следните:

    • Покажи обновяванията: Показва промените, които са направени, от последния път, когато сте отворили бележката.

    • Покажи цялата активност Показва цялата активност в бележката.

    • Покажи най-важното: Показва имена, дати и промените, направени от всеки участник.

Съвет: За да споменете участник и да го известите за важни обновявания, въведете символ @, последван от неговото име.

Преглед на активност в папка

  1. Отидете до приложението Бележки на вашия iPhone.

  2. Докоснете и задръжте папката и след това докоснете Покажи активност в папката.

Промяна на настройките за споделяне

  1. Отидете до приложението Бележки на вашия iPhone.

  2. Собственикът на споделената бележка или папка може да променя настройките на споделяне като направи едно от следните:

    • Управляване на споделена бележка: Докоснете бутон Сътрудничество и след това докоснете Управляване на споделена бележка.

    • Управляване на споделена папка: Докоснете бутон Действия с папка и след това докоснете Управляване на споделена папка.

  3. Можете да направите всяко от следните:

    • Премахване на участници: Докоснете участника, когото искате да премахнете и след това докоснете Премахни достъп.

    • Промяна на настройките за достъп и разрешения: За да промените настройките за всички участници, докоснете Опции за споделяне. За да промените настройките за един участник, докоснете името му.

    • Прекратяване на споделянето: Когато изберете тази опция, споделената бележка или папка се изтрива от устройствата на останалите участници.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Полезна?
Ограничение на знаците: 250
Ограничението за знаци е 250.
Благодарим ви за обратната връзка.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.