Използване на iCloud Споделена фотобиблиотека на iPhone

След като настроите или се присъедините към iCloud споделена фотобиблиотека, можете да споделяте снимки и видеа с приятелите и семейството си в приложението Снимки. Вие и до пет други члена можете да добавяте снимки и видеа към библиотеката и всички редакции, коментари или други промени да се виждат от всички в реално време. Съдържанието в споделена библиотека се добавя към спомените, отличените снимки и инструмента Снимки на всички участници.

Снимките и видеата, които са добавени към споделена библиотека, са отделени от вашата лична библиотека. Можете лесно да превключвате между разглеждане на споделената библиотека, вашата лична библиотека или и двете в приложението Снимки.

Превключване между преглед на вашата iCloud Споделена фотобиблиотека и лична библиотека

  1. Отидете в приложението Снимки на вашия iPhone.

  2. Уверете се, че разделът Библиотека е избран в долния ляв ъгъл.

  3. Докоснете бутона Сортиране и филтър, след това изберете следното:

    • Преглед на вашето съдържание в Снимки и съдържанието в iCloud Споделена фотобиблиотека: Докоснете И двете библиотеки.

    • Преглед само на вашето лични съдържание в Снимки: Докоснете Лична библиотека.

    • Преглед само на съдържанието от iCloud Споделена фотобиблиотека: Докоснете Споделена библиотека.

Когато разглеждате личната и споделената библиотека, съдържанието, което е част от споделената библиотека, има иконка в горния десен ъгъл на умаленото изображение.

Правене на редакции и промени на съдържание в iCloud Споделена фотобиблиотека

Когато правите следните промени на снимки и видеа в iCloud Споделена фотобиблиотека, всички участници виждат промените:

  • Редакции; вижте Редактиране на снимки и видеа.

  • Настройки на Любими, надписи, ключови думи или дата и час; вижте Преглед на информация за снимки и видео.

  • Изтрито съдържание; вижте Изтриване или скриване на снимки и видеа.

    Забележка: Получавате известие, ако съдържание, което сте добавили към споделена библиотека, бъде изтрито. За да изключите известията, докоснете вашата регистрация в горния десен ъгъл на екрана в Снимки, докоснете Споделена библиотека, след това изключете Известия за изтриване. Ако съдържание, което сте добавили, бъде изтрито, можете да го преместите от Изтрити наскоро обратно във вашата лична библиотека до 30 дни.

Преместване на споделено съдържание от iCloud Споделена фотобиблиотека към вашата лична библиотека

Снимките, които се съхраняват във вашата споделена библиотека, имат символ в горния десен ъгъл. Можете да премествате снимки и видеа, които сте добавили към споделената библиотека, обратно във вашата лична библиотека.

  1. Отидете в приложението Снимки на вашия iPhone.

  2. Отворете снимка или видео във вашата споделена библиотека.

  3. Докоснете бутона Още в горната част на екрана, след това докоснете Премести в Личната библиотека.

Добавяне на пространство за съхранение към вашата iCloud Споделена фотобиблиотека

Съдържанието в iCloud Споделена фотобиблиотека е достъпно за всички участници, но пространството в iCloud, използвано за съхраняване на съдържанието, принадлежи на организатора на библиотеката.

Ако съдържанието в споделена библиотека надхвърля наличното пространство за съхранение на организатора, той може да доплати за iCloud+ или да добави допълнително пространство към съществуващ абонамент за iCloud+. Вижте Абониране към iCloud+.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Полезна?
Ограничение на знаците: 250
Ограничението за знаци е 250.
Благодарим ви за обратната връзка.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.