Abonnees voor een gedeeld album toevoegen en verwijderen in Foto's op de iPhone

Als je zelf een gedeeld album hebt aangemaakt, kun je daarvoor meer deelnemers uitnodigen. Ook kun je deelnemers uit het album verwijderen, meldingen voor het album beheren en posts van deelnemers in- en uitschakelen. Degene die een gedeeld album heeft aangemaakt, kan er ook voor kiezen om deelnemers andere deelnemers aan het album te laten toevoegen. Als je familie en vrienden hebt die iCloud niet gebruiken, kun je het album met hen delen door een iCloud-URL te sturen.

Mensen uitnodigen of verwijderen

Degene die een gedeeld album heeft aangemaakt, kan nieuwe deelnemers uitnodigen.

  1. Ga naar de Foto's-app  op je iPhone.

  2. Tik op 'Verzamelingen'.

  3. Tik op 'Gedeelde albums' en tik vervolgens op een album.

  4. Tik op de knop 'Meer', tik op de naam van het album en voer een of meer van de volgende stappen uit:

    • Iemand uitnodigen: Tik op 'Voeg deelnemers toe' en geef de naam op van de contactpersoon die je wilt toevoegen of typ een e‑mailadres of telefoonnummer.

    • Iemand verwijderen: Tik op de naam en tik vervolgens op 'Verwijder abonnee'.

    • Een uitnodiging opnieuw versturen: Tik op de naam en tik vervolgens op 'Stuur uitnodiging opnieuw'.

  5. Tik op de knop 'Gereed'.

Een album delen met mensen die iCloud niet gebruiken

Degene die een gedeeld album heeft aangemaakt, kan een unieke Cloud-URL aanmaken om het album te delen met mensen die iCloud niet gebruiken.

  1. Ga naar de Foto's-app  op je iPhone.

  2. Tik op 'Verzamelingen'.

  3. Tik op 'Gedeelde albums' en tik vervolgens op een album.

  4. Tik op de knop 'Meer', tik op de naam van het album en schakel 'Openbare website' in.

  5. Tik op 'Deel link' en geef aan hoe je de iCloud-URL wilt delen, bijvoorbeeld via Mail of Berichten.

  6. Tik op de knop 'Gereed'.

Als 'Openbare website' is ingeschakeld, is het album toegankelijk voor iedereen die de URL heeft.

Bijdragen en meldingen beheren

Degene die een gedeeld album heeft aangemaakt, kan posts van deelnemers en meldingen voor albumactiviteit beheren door die instellingen in en uit te schakelen.

  1. Ga naar de Foto's-app  op je iPhone.

  2. Tik op 'Verzamelingen'.

  3. Tik op 'Gedeelde albums' en tik vervolgens op een album.

  4. Tik op de knop 'Meer', tik op de naam van het album en voer een of meer van de volgende stappen uit:

    • Alleen jezelf toestaan om foto's en video's toe te voegen: Schakel 'Deelnemers kunnen foto's toevoegen' uit; tik er opnieuw op om deelnemers weer toestemming te geven om onderdelen toe te voegen.

    • Meldingen uitschakelen: Schakel 'Meldingen' uit, zodat je geen meldingen krijgt als abonnees iets leuk vinden, opmerkingen plaatsen of foto's en video's aan het album toevoegen. Tik nogmaals om meldingen voor het album weer in te schakelen.

  5. Tik op de knop 'Gereed'.

Wanneer deelnemers materiaal bijdragen of opmerkingen toevoegen aan een gedeeld album waaraan jij ook deelneemt, verschijnen meldingen over die activiteit in het tabblad 'Activiteit gedeelde albums'.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Nuttig?
Tekenlimiet: 250
De maximale tekenlimiet is 250.
Hartelijk dank voor uw feedback.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.