Korzystanie z udostępnianej biblioteki zdjęć w iCloud na iPhonie

Po skonfigurowaniu lub dołączeniu do udostępnianej biblioteki zdjęć w iCloud możesz dzielić się zdjęciami i wideo ze znajomymi i rodziną w aplikacji Zdjęcia. Ty i pięcioro innych użytkowników możecie wspólnie dodawać do tej biblioteki zdjęcia i wideo, a wszelkie zmiany, komentarze lub inne korekcje są na żywo widoczne u pozostałych użytkowników. Zawartość biblioteki udostępnianej jest także uwzględniana we wspomnieniach, polecanych zdjęciach oraz widżecie Zdjęć u każdego użytkownika tej biblioteki.

Zdjęcia i wideo dodane do biblioteki udostępnianej są oddzielone od Twojej biblioteki osobistej. Możesz łatwo przełączać między wyświetlaniem w aplikacji Zdjęcia biblioteki udostępnianej, biblioteki osobistej lub obu tych bibliotek.

Przełączanie między wyświetlaniem swojej udostępnianej biblioteki zdjęć w iCloud oraz biblioteki osobistej

  1. Przejdź do aplikacji Zdjęcia  na iPhonie.

  2. Stuknij w swoje konto w prawym górnym rogu, a następnie wykonaj dowolne z następujących czynności:

    • Wyświetlanie zawartości aplikacji Zdjęcia oraz zawartości udostępnianej biblioteki zdjęć w iCloud: Stuknij w  Obie biblioteki.

    • Wyświetlanie tylko osobistej zawartości aplikacji Zdjęcia: Stuknij w  Biblioteka osobista.

    • Wyświetlanie tylko zawartości udostępnianej biblioteki zdjęć w iCloud: Stuknij w  Biblioteka udostępniana.

Gdy u góry ekranu wybrana jest opcja Wszystkie zdjęcia, miniaturki rzeczy pochodzących z biblioteki udostępnianej są oznaczone w prawym górnym rogu plakietką .

Dokonywanie edycji i wprowadzanie zmian w udostępnianej bibliotece zdjęć w iCloud

Pozostali użytkownicy udostępnianej biblioteki zdjęć w iCloud są informowani o następujących zmianach zdjęć i wideo w tej bibliotece, które wprowadzasz:

  • Edycje. Zobacz: Edytowanie zdjęć i wideo.

  • Dodanie do ulubionych, dodanie podpisów lub słów kluczowych oraz korekty daty i czasu. Zobacz: Wyświetlanie informacji o zdjęciu lub wideo.

  • Usunięcie zawartości. Zobacz: Usuwanie lub ukrywanie zdjęć i wideo.

    Uwaga: Gdy zawartość dodana przez Ciebie do biblioteki udostępnianej zostanie usunięta, otrzymasz powiadomienie. Aby wyłączyć powiadomienia, stuknij w swoje konto w prawym górnym rogu ekranu aplikacji Zdjęcia, stuknij w Biblioteka udostępniana, a następnie wyłącz Powiadomienia o usunięciu. Dodaną przez siebie zawartość, która została usunięta z biblioteki udostępnianej, możesz przenieść ze zbioru Ostatnio usunięte do swojej biblioteki osobistej w ciągu 30 dni.

Przenoszenie udostępnianej zawartości z udostępnianej biblioteki zdjęć w iCloud do swojej biblioteki osobistej

Zdjęcia przechowywane w bibliotece udostępnianej są oznaczone plakietką  w prawym górnym rogu. Zdjęcia i wideo dodane przez siebie do biblioteki udostępnianej możesz przenieść z powrotem do swojej biblioteki osobistej.

  1. Przejdź do aplikacji Zdjęcia  na iPhonie.

  2. Otwórz zdjęcie lub wideo, a następnie stuknij w przycisk Biblioteka udostępniana u góry ekranu.

  3. Stuknij w Przenieś do biblioteki osobistej.

Dodawanie miejsca na udostępnianą bibliotekę zdjęć w iCloud

Zawartość udostępnianej biblioteki zdjęć w iCloud jest dostępna dla wszystkich użytkowników, ale miejsce w iCloud przeznaczone na jej przechowywanie jest zaliczane do limitu miejsca jej organizatora.

Jeśli zawartość biblioteki udostępnianej przekracza ilość miejsca dostępnego dla organizatora, może on przejść na iCloud+ lub dodać dodatkowe miejsce do swojej subskrypcji iCloud+. Zobacz: Subskrybowanie iCloud+.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Był pomocny?
Ograniczenie liczby znaków: 250
Maksymalna liczba znaków to 250.
Dziękujemy za komentarz.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.