Používání sdílené knihovny fotek na iCloudu na iPadu

Když si vytvoříte sdílenou knihovnu fotek na iCloudu nebo se k ní přidáte, můžete v aplikaci Fotky sdílet fotky a videa s přáteli a rodinou. Společně až s pěti dalšími účastníky můžete do knihovny přidávat fotky a videa a všichni hned uvidí veškeré úpravy, komentáře a další změny. Obsah ze sdílené knihovny se také bude u všech účastníků objevovat ve vzpomínkách, doporučených fotkách a ve widgetu Fotky.

Fotky a videozáznamy přidané do sdílené knihovny jsou oddělené od vaší osobní knihovny. V aplikaci Fotky můžete snadno přepínat mezi zobrazením sdílené knihovny, osobní knihovny nebo obou knihoven najednou.

Přepínání mezi zobrazením sdílené knihovny fotek na iCloudu a osobní knihovny

  1. Přejděte na iPadu do aplikace Fotky .

  2. Klepněte na tlačítko Řazení a filtrování a pak vyberte některou z následujících možností:

    • Současné zobrazení obsahu v aplikaci Fotky i sdílené knihovně fotek na iCloudu: Klepněte na Obě knihovny.

    • Zobrazení jen vaší osobní knihovny: Klepněte na Osobní knihovna.

    • Zobrazení jen sdílené knihovny na iCloudu: Klepněte na Sdílená knihovna.

Pokud máte zobrazenou osobní i sdílenou knihovnu, obsah pocházející ze sdílené knihovny je označený odznakem  v pravém horním rohu miniatur.

Úpravy a změny obsahu ve sdílené knihovně fotek na iCloudu

Pokud ve sdílené knihovně fotek na iCloudu provedete následující změny fotek a videí, tyto změny uvidí všichni účastníci sdílení:

  • Úpravy. Viz Úpravy fotek a videí na iPadu.

  • Změny oblíbenosti, titulků, klíčových slov nebo data a času. Viz Zobrazení informací o fotkách a videích na iPadu.

  • Smazání položek. Viz Smazání nebo skrytí fotky či videa.

    Poznámka: Když někdo smaže obsah, který jste do knihovny přidali vy, dostanete oznámení. Chcete-li vypnout oznámení, klepněte na svůj účet v pravém horním rohu obrazovky aplikace Fotky, klepněte na sdílenou knihovnu a pak vypněte možnost Oznámení o smazání. Pokud je smazán obsah, který jste přidali, můžete tento obsah během 30 dní přesunout ze sbírky Nedávno smazané zpět do své osobní knihovny.

Přesunutí sdíleného obsahu ze sdílené knihovny fotek na iCloudu do vaší osobní knihovny

Fotky uložené ve vaší sdílené knihovně jsou označené odznakem tlačítko Sdílená knihovna v pravém horním rohu. Fotky a videa, kterými jste do sdílené knihovny přispěli, můžete přesunout zpět do své osobní knihovny.

  1. Přejděte na iPadu do aplikace Fotky .

  2. Otevřete fotku nebo video ze sdílené knihovny.

  3. Klepněte na tlačítko Více u horního okraje displeje a potom na volbu Přesunout do osobní knihovny.

Zvětšení úložiště sdílené knihovny fotek na iCloudu

Obsah sdílené knihovny fotek na iCloudu vidí všichni účastníci, ale místo na iCloudu, do kterého se tento obsah ukládá, se započítává do úložného prostoru organizátora knihovny.

Pokud velikost obsahu sdílené knihovny přesahuje dostupné úložné místo organizátora, může organizátor upgradovat úložiště na verzi iCloud+ nebo přidat další úložiště ke svému stávajícímu předplatnému služby iCloud+. Viz Odběr služby iCloud+.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Užitečné?
Limit počtu znaků: 250
Limit maximálního počtu znaků je 250.
Děkujeme za zpětnou vazbu.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.