iPhone’da iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’ni kullanma

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’ni ayarladıktan veya ona katıldıktan sonra Fotoğraflar uygulamasında arkadaşlarınız ve aileniz ile fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz. Siz ve en fazla beş başka katılımcı arşive fotoğraf ve video ekleyebilirsiniz ve bunlarda yapılan düzenlemeler, yorumlar veya diğer ayarlamalar herkes tarafından gerçek zamanlı olarak görülür. Paylaşılan arşivdeki içerikler herkesin anılarına, öne çıkan fotoğraflarına ve Fotoğraflar araç takımına da eklenir.

Paylaşılan arşive eklenen fotoğraflar ve videolar, kişisel arşivinizden ayrıdır. Fotoğraflar uygulamasında paylaşılan arşivi, kişisel arşivinizi veya her ikisini birden görüntüleme arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’nizi ve kişisel arşivinizi görüntüleme arasında geçiş yapma

  1. iPhone’unuzda Fotoğraflar uygulamasına gidin.

  2. Sağ üst köşede hesabınıza dokunun, sonra aşağıdakilerden herhangi birini yapın:

    • Fotoğraflar içeriklerinizi ve iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi içeriklerini görüntüleme: Her İki Arşiv’e dokunun.

    • Yalnızca kişisel Fotoğraflar içeriklerinizi görüntüleme: Kişisel Arşiv’e dokunun.

    • Yalnızca iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi içeriklerini görüntüleme: Paylaşılan Arşiv’e dokunun.

Ekranın en üstünde Tüm Fotoğraflar seçeneğini seçtiğinizde paylaşılan arşivinizin parçası olan içeriklerin küçük resimlerinin sağ üst köşesinde bir işaret olur.

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’ndeki içeriklerde düzenlemeler ve değişiklikler yapma

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’ndeki fotoğraflarda ve videolarda şu değişiklikleri yaptığınızda tüm katılımcılar değişiklikleri görür:

  • Düzenlemeler; Fotoğrafları ve videoları düzenleme konusuna bakın.

  • Favoriler, resim yazıları, anahtar sözcükler veya tarih ve saat ile ilgili ayarlamalar; Fotoğraf ve video bilgilerini görme konusuna bakın.

  • Silinen içerikler; Fotoğrafları ve videoları silme veya gizleme konusuna bakın.

    Not: Paylaşılan arşive eklediğiniz bir içerik silinirse bildirim alırsınız. Bildirimleri kapatmak için Fotoğraflar’da ekranın sağ üst köşesindeki hesabınıza dokunun, Paylaşılan Arşiv’e dokunun, sonra Silme Bildirimleri’ni kapatın. Sizin eklediğiniz içerikler silinirse bunları 30 gün içinde Son Silinenler’den kişisel arşivinize geri taşıyabilirsiniz.

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’ndeki paylaşılan içerikleri kişisel arşivinize taşıma

Paylaşılan arşivinizde saklanan fotoğrafların sağ üst köşesinde bir işaret bulunur. Paylaşılan arşive ekleyerek katkıda bulunduğunuz fotoğrafları ve videoları yeniden kişisel arşivinize taşıyabilirsiniz.

  1. iPhone’unuzda Fotoğraflar uygulamasına gidin.

  2. Bir fotoğrafı veya videoyu açın, sonra ekranın en üstünde Paylaşılan Arşiv düğmesi simgesine dokunun.

  3. Kişisel Arşiv’e Taşı’ya dokunun.

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’nize saklama alanı ekleme

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’ndeki içerikleri tüm katılımcılar kullanabilir ama içerikleri saklamak için kullanılan iCloud saklama alanı arşiv düzenleyicisinin saklama alanından düşülür.

Paylaşılan arşiv içerikleri düzenleyicinin kullanılabilir saklama alanını aşarsa düzenleyici iCloud+’a yükseltebilir veya mevcut iCloud+ aboneliğine daha fazla saklama alanı ekleyebilir. iCloud+’a abone olma konusuna bakın.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Yararlı buldunuz mu?
Karakter sınırı: 250
Maksimum karakter sınırı 250'dir.
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.