Delite plošče Freeform in sodelujte v iPadu

V aplikaciji Freeform lahko drugim pošljete kopijo plošče v PDF obliki. Prav tako lahko povabite ljudi k sodelovanju na plošči v iCloud in vsi bodo videli najnovejše spremembe, ko so na spletu in so prijavljeni s svojim računom Apple ID.

Izvozite kopijo plošče v PDF obliki

  1. V plošči, ki jo želite dati v skupno rabo, tapnite gumb Actions Menu in nato Export as PDF.

  2. Izberite način skupne rabe plošče, kot so AirDrop , Messages ali Mail , nato sledite navodilom na zaslonu.

    Osebe in skupine, s katerimi ste nedavno komunicirali, so prikazane kot ikone. Dotaknite se ikone, da delite ploščo s to osebo.

Namig: Med brskanjem po predhodno deljenih ploščah lahko ploščo tudi izvozite kot PDF. Dotaknite se in pridržite sličico ali ime plošče, nato tapnite Export as PDF.

Povabite druge k sodelovanju na plošči

Ko sodelujete z drugimi pri skupni plošči Freeform, si lahko ogledate urejanja, kot jih naredijo drugi. Spremembe se shranijo v iCloud, tako da vsakdo z dostopom do plošče vidi zadnjno različico, kadar koli jo odpre.

Vsi, s katerimi delite vsebino, morajo biti prijavljeni s svojim računom Apple ID za urejanje ali ogled plošče.

Opomba: Plošče so shranjene samo v računu iCloud lastnika. Na iCloud shranjevanje udeležencev ne vplivajo predmeti na plošči.

  1. Uporabite eno od naslednjih možnosti:

    • Med brskanjem v možnosti All Boards: Dotaknite se in pridržite ploščo, ki jo želite dati v skupno rabo, nato tapnite Share.

    • Če ste v plošči: Tapnite gumb Share Board.

  2. Trenutna nastavitev skupne rabe je opisana pod imenom plošče, na primer »Only invited people can edit«. Tapnite nastavitev, da jo spremenite.

    Opomba: Če želite biti edini, ki lahko povabi druge, izberite »Only invited people« in izklopite »Allow others to invite« (zeleno sveti).

  3. Izberite, kako želite ploščo dati v skupno rabo – na primer AirDrop , Messages ali Mail – ali tapnite ikono osebe, s katero ste pred kratkim komunicirali, da jo daste v skupno rabo z njimi.

Osebe lahko dodate, ko začnete deliti ploščo. Tapnite gumb Collaboration, tapnite Manage Shared Board, nato tapnite Share With More People. Glede na nastavitve vaših sodelujočih v sporočilih lahko gumb Collaboration spremeni videz.

Opomba: Če želite sodelovati z aplikacijo Messages, morate vi in ​​vsi, ki jih povabite, uporabljati iMessage z iOS 16.2, iPadOS 16.2, macOS Ventura 13.1 ali novejšim.

Oglejte si druge pri delu v plošči

V realnem času lahko vidite, kje drugi delajo v vaši plošči.

Plošča v skupni rabi z vidnim menijem za sodelovanje.
  1. Tapnite gumb Collaboration, nato vklopite Participant Cursors.

  2. Tapnite ime udeleženca, da skočite na mesto, kjer dela na plošči.

    Barva poleg imena udeleženca se ujema z barvo, ki označuje njegovo mesto na plošči.

Opomba: Drugi, ki sodelujejo z vami pri plošči, lahko svoje spremembe razveljavijo in ponovijo samo, ko je plošča odprta. Za premikanje po spremembah, ki ste jih naredili v svoji napravi, uporabite gumb Undo. Če želite ponoviti spremembo, potem ko ste jo razveljavili, se dotaknite in pridržite gumb Undo, nato tapnite Redo.

Upravljanje nastavitev skupne rabe

Ko ste začeli deliti ploščo, lahko spremenite dostop in dovoljenja za posameznike ali za vse.

  1. Tapnite gumb Collaboration.

    Prikaže se seznam udeležencev, ki prikazuje, kdo dela v plošči.

  2. Tapnite Manage Shared Board in nato naredite nekaj od naslednjega:

    • Zakleni ploščo za urejanje: Tapnite Share Options in nato »View only«.

      Opomba: Če ne želite, da udeleženci lahko povabijo druge, izberite »Only people you invite« in »Only you can add people«.

    • Dovolite dostop za urejanje: Tapnite Share Options in nato še »Can make changes«.

    • Posamezno spremenite dostop in dovoljenja: Tapnite ime udeleženca in nato prilagodite njegove nastavitve.

    • Povabite druge s povezavo: Tapnite Share Options, tapnite »Anyone with the link«, tapnite gumb Back in nato tapnite Copy Link.

      Opomba: Vsakdo lahko kopira povezavo in jo pošlje drugim, vendar če izberete »Only people you invite«, lahko povezavo uporabljajo samo tisti, ki so povabljeni, da odprejo ploščo.

Prekličite skupno rabo ali sodelovanje

  1. Tapnite gumb Collaboration, nato tapnite Manage Shared Board.

  2. Naredite nekaj od tega:

    • Odstranite osebe: Tapnite ime udeleženca, ki ga želite odstraniti, nato tapnite Remove Access.

    • Odstranite sebe s plošče nekoga drugega: Tapnite svoje ime in nato Remove Me.

    • Ustavite skupno rabo z vsemi: Tapnite Stop Sharing, nato tapnite Stop Sharing.

      Ko izberete to možnost, se plošča ne prikaže več na napravah drugih udeležencev, čeprav imate še vedno dostop do nje.

Če želite v celoti uporabljati funkcije sodelovanja, morajo vsi udeleženci biti na spletu, vpisani s svojimi računi Apple ID, in imeti aplikacijo Freeform vklopljeno v nastavitvah iCloud in imeti vklopljeno dvostopenjsko preverjanje pristnosti.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Uporabno?
Omejitev znakov: 250
Zgornja omejitev znakov je 250.
Hvala za povratne informacije.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.