Partajarea notițelor și colaborarea pe iPad

În aplicația Notițe, puteți să trimiteți o copie a unei notițe unui prieten. De asemenea, puteți să invitați alte persoane să colaboreze în timp real la o notiță sau la un dosar de notițe de pe iCloud și toți vor vedea cele mai recente modificări.

Un ecran afișând notițe cu fotografii. O suprapunere în partea dreaptă afișează opțiuni de partajare, precum Mesaje și Mail.

Partajarea unei copii a unei notițe

  1. Accesați aplicația Notițe  pe iPad.

  2. Deschideți notița pe care doriți să o partajați.

  3. Apăsați pe butonul Partajați, apăsați pe Colaborare, apăsați pe Trimiteți o copie, apoi alegeți cum trimiteți notița.

Colaborarea la o notiță sau la un dosar de notițe folosind iCloud

Pentru a colabora cu alte persoane, puteți partaja o notiță sau un dosar de notițe pe iCloud. Puteți configura permisiunile pentru participanți (de exemplu, le permiteți să editeze notițe, să adauge fișiere atașate și să creeze subdosare) și toți participanții pot vizualiza modificările tuturor în timp real. Participanții trebuie să se autentifice în contul Apple propriu și să aibă opțiunea Notițe activată în configurările iCloud.

Notă: nu puteți colabora la o notiță blocată sau la un dosar cu notițe blocate.

  1. Accesați aplicația Notițe  pe iPad.

  2. Realizați una dintre următoarele acțiuni:

    • Partajați o notiță: Deschideți notița pe care doriți să o partajați, apăsați pe butonul Partajați, apoi selectați Colaborați.

    • Partajați un dosar: Deschideți dosarul pe care doriți să îl partajați, apoi apăsați pe butonul Partajați.

  3. Pentru a schimba accesul sau permisiunile, apăsați pe „Doar persoanele invitate pot edita”, apoi configurați oricare dintre următoarele:

    • Cine are acces: Selectați "Doar persoanele invitate” sau "Oricine are linkul”.

    • Permisiuni: Selectați "Efectuare modificări” sau "Doar vizualizare”.

    • Permisiunea de a invita alte persoane: Activați opțiunea pentru a permite ca participanții să invite alte persoane (funcționalitatea este disponibilă doar atunci când au permisiunea de a face modificări).

  4. Alegeți Mesaje sau Mail pentru a trimite invitația. (Funcționalitatea AirDrop nu este compatibilă cu colaborarea.)

    Dacă trimiteți o invitație în aplicația Mesaje, atunci când cineva face modificări la notița partajată, primiți actualizări despre activitate în conversația Mesaje. Apăsați pe actualizări pentru a accesa notița partajată.

Consultați articolul de asistență Apple Dacă nu puteți colabora în aplicația Notițe.

Vizualizarea activității dintr-o notiță

În lista de notițe, un punct portocaliu din stânga titlului unei notițe indică faptul că notița a fost modificată după ultima vizualizare de către dvs.

  1. Accesați aplicația Notițe  pe iPad.

  2. Deschideți notița, apoi glisați spre dreapta pe notiță sau glisați în sus pe fișa Activitate pentru a vedea cine a făcut modificările și când.

  3. Pentru a ajusta modul în care este afișată activitatea, apăsați pe butonul Colaborați, apoi alegeți oricare dintre următoarele:

    • Afișare actualizări: Afișează modificările efectuate de la ultima deschidere a notiței.

    • Afișați toată activitatea: Afișează toată activitatea din notiță.

    • Afișați evidențierile: Afișează numele, datele și modificările efectuate de fiecare participant.

Sfat: pentru a menționa un participant și a-l anunța în legătură cu actualizări importante, tastați simbolul @ urmat de numele acestuia.

Vizualizarea activității dintr-un dosar

  1. Accesați aplicația Notițe  pe iPad.

  2. Țineți apăsat dosarul, apoi apăsați Afișați activitatea dosarului.

Modificarea configurărilor de partajare

  1. Accesați aplicația Notițe  pe iPad.

  2. Proprietarul unei notițe partajate sau a unui dosar partajat poate schimba configurările de partajare efectuând una dintre următoarele acțiuni:

    • Gestionarea unei notițe partajate: Apăsați pe butonul Colaborați, apoi apăsați pe Gestionați notița partajată.

    • Gestionarea unui dosar partajat: apăsați pe butonul Mai multe, apoi apăsați pe Gestionați dosarul partajat.

  3. Realizați oricare dintre următoarele acțiuni:

    • Eliminarea participanților: Apăsați pe participantul pe care doriți să îl eliminați, apoi apăsați pe Eliminați accesul.

    • Schimbarea configurărilor de acces și permisiune: Pentru a schimba configurările pentru toți participanții, apăsați pe Opțiuni de partajare. Pentru a schimba configurările pentru o singură persoană, apăsați pe numele acesteia.

    • Oprirea partajării: Când selectați această opțiune, notița sau dosarul partajat se șterge de pe dispozitivele celorlalți participanți.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Util?
Limită de caractere: 250
Limita maximă de caractere este de 250.
Îți mulțumim pentru feedback.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.