Dodawanie lub usuwanie osób z albumu udostępnianego w Zdjęciach na iPhonie

Gdy utworzysz album udostępniany, możesz zapraszać kolejnych użytkowników do dołączenia do tego albumu. Możesz także usuwać użytkowników z albumu, zarządzać powiadomieniami dotyczącymi albumu oraz włączać i wyłączać możliwość dodawania zdjęć i wideo przez użytkowników. Osoba, która tworzy album udostępniany, może także pozwolić innym użytkownikom dodawać kolejne osoby do albumu. Jeśli masz znajomych lub członków rodziny, którzy nie korzystają z iCloud, możesz udostępnić im album, wysyłając adres URL do iCloud.

Zapraszanie lub usuwanie osób

Osoba, która utworzyła album udostępniany, może zapraszać do niego nowych użytkowników.

  1. Przejdź do aplikacji Zdjęcia  na iPhonie.

  2. Stuknij w Zbiory.

  3. Stuknij w Albumy udostępniane, a następnie stuknij w album.

  4. Stuknij w przycisk Więcej, stuknij w nazwę albumu, a następnie wykonaj dowolną z następujących czynności:

    • Zapraszanie osoby: Stuknij w Dodaj użytkowników, a następnie wprowadź nazwę kontaktu, który chcesz dodać. Możesz także wpisać adres email lub numer telefonu.

    • Usuwanie osoby: Stuknij w osobę, a następnie stuknij w Usuń subskrybenta.

    • Ponowne wysyłanie zaproszenia: Stuknij w osobę, a następnie stuknij w Zaproś ponownie.

  5. Stuknij w przycisk Gotowe.

Udostępnianie albumu osobom nieużywającym iCloud

Osoba, która tworzy album udostępniany, może także utworzyć niepowtarzalny adres URL iCloud, umożliwiający udostępnienie albumu osobom nieużywającym iCloud.

  1. Przejdź do aplikacji Zdjęcia  na iPhonie.

  2. Stuknij w Zbiory.

  3. Stuknij w Albumy udostępniane, a następnie stuknij w album.

  4. Stuknij w przycisk Więcej, stuknij w nazwę albumu, a następnie włącz Witryna publiczna.

  5. Stuknij w Udostępnij łącze, a następnie wybierz sposób udostępnienia adresu URL w iCloud, na przykład Poczta lub Wiadomości.

  6. Stuknij w przycisk Gotowe.

Gdy opcja Witryna publiczna jest włączona, album może być wyświetlany przez każdego, kto ma jego adres URL.

Zarządzanie publikowaniem i powiadomieniami

Osoba, która utworzyła album udostępniany, może zarządzać możliwością wysyłania zawartości przez użytkowników oraz powiadomieniami dotyczącymi aktywności, włączając i wyłączając te ustawienia.

  1. Przejdź do aplikacji Zdjęcia  na iPhonie.

  2. Stuknij w Zbiory.

  3. Stuknij w Albumy udostępniane, a następnie stuknij w album.

  4. Stuknij w przycisk Więcej, stuknij w nazwę albumu, a następnie wykonaj dowolną z następujących czynności:

    • Pozwalanie na dodawanie zdjęć i wideo tylko przez siebie: Wyłącz Użytkownicy mogą dodawać zdjęcia. Stuknij ponownie, aby znów włączyć możliwość dodawania przez inne osoby.

    • Wyłączanie powiadomień: Wyłącz Powiadomienia, aby wyłączyć powiadomienia o polubieniu, dodaniu komentarza lub dodaniu zdjęć i wideo do albumu przez subskrybentów. Stuknij ponownie, aby znów włączyć powiadomienia dotyczące danego albumu.

  5. Stuknij w przycisk Gotowe.

Gdy użytkownicy dodają zawartość lub komentarze w albumie udostępnianym, do którego należysz, na karcie Aktywność w zbiorze Albumy wyświetlane są powiadomienia o aktywności.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Był pomocny?
Ograniczenie liczby znaków: 250
Maksymalna liczba znaków to 250.
Dziękujemy za komentarz.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.