Notities delen en samenwerken op de iPad

In de Notities-app kun je een kopie van een notitie naar iemand anders sturen. Je kunt ook anderen uitnodigen om in real time samen te werken aan een notitie of map met notities in iCloud. Iedereen ziet dan de recentste wijzigingen.

Een scherm met fotonotities. Een overlay aan de rechterkant toont opties voor delen, zoals Berichten en Mail.

Een kopie van een notitie delen

  1. Ga naar de Notities-app  op je iPad.

  2. Open de notitie die je wilt delen.

  3. Tik op de deelknop, tik op 'Werk samen', tik op 'Stuur een kopie' en geef aan hoe je de notitie wilt versturen.

Samen aan een notitie of map met notities werken via iCloud

Om met anderen samen te werken, kun je een notitie of een map met notities in iCloud delen. Je kunt bevoegdheden instellen voor de deelnemers (zoals notities bewerken, bijlagen toevoegen en submappen aanmaken). Alle deelnemers kunnen elkaars wijzigingen in real time zien. De deelnemers moeten zijn ingelogd bij hun Apple Account en 'Notities' hebben ingeschakeld in de iCloud-instellingen.

Opmerking: Het is niet mogelijk om samen aan een vergrendelde notitie of map met vergrendelde notities te werken.

  1. Ga naar de Notities-app  op je iPad.

  2. Voer een van de volgende stappen uit:

    • Een notitie delen: Open de notitie die je wilt delen, tik op de deelknop en kies 'Werk samen'.

    • Een map delen: Open de map die je wilt delen en tik op de deelknop.

  3. Om de toegang en bevoegdheden te wijzigen, tik je op 'Alleen personen die zijn uitgenodigd, kunnen wijzigingen aanbrengen' en stel je vervolgens een of meer van de volgende opties in:

    • Toegankelijk voor: Kies 'Alleen personen die zijn uitgenodigd' of 'Iedereen die de link heeft'.

    • Bevoegdheden: Kies 'Kan wijzigingen aanbrengen' of 'Alleen lezen'.

    • Sta uitnodigen door anderen toe: Schakel deze optie in om deelnemers toestemming te geven om nieuwe mensen uit te nodigen (alleen beschikbaar als ze wijzigingen mogen aanbrengen).

  4. Kies Berichten of Mail om je uitnodiging te versturen. (AirDrop kan niet voor samenwerking worden gebruikt.)

    Als je de uitnodiging via Berichten verstuurt, krijg je updates over activiteiten in het gesprek in Berichten wanneer iemand iets in de gedeelde notitie wijzigt. Tik op de updates om naar de gedeelde notitie te gaan.

Zie het Apple Support-artikel Als je niet kunt samenwerken in de Notities-app.

De activiteiten in een notitie bekijken

Een oranje stip links van de titel van een notitie in de lijst met notities geeft aan dat de notitie is gewijzigd sinds de laatste keer dat je deze hebt bekeken.

  1. Ga naar de Notities-app  op je iPad.

  2. Open de notitie en veeg naar rechts op de notitie of veeg omhoog op de activiteitenkaart om te zien wie wijzigingen heeft aangebracht en wanneer.

  3. Om in te stellen hoe de activiteiten worden weergegeven, tik je op de knop 'Werk samen' en kies je een of meer van de volgende opties:

    • Toon updates: Hiermee zie je alle wijzigingen die zijn aangebracht sinds je de notitie voor het laatst hebt bekeken.

    • Toon alle activiteiten: Hiermee zie je alle activiteiten in de notitie.

    • Toon markeringen: Hiermee geef je de namen, datums en wijzigingen van iedere deelnemer weer.

Tip: Om een deelnemer te noemen en diegene op de hoogte te brengen van belangrijke wijzigingen, typ je een @-teken en vervolgens de naam.

De activiteiten in een map bekijken

  1. Ga naar de Notities-app  op je iPad.

  2. Houd je vinger op de map en tik op 'Toon mapactiviteit'.

De instellingen voor delen wijzigen

  1. Ga naar de Notities-app  op je iPad.

  2. De eigenaar van een gedeelde notitie of map kan op een van de volgende manieren de instellingen voor delen wijzigen:

    • Een gedeelde notitie beheren: Tik op de knop 'Werk samen' en tik vervolgens op 'Beheer gedeelde notitie'.

    • Een gedeelde map beheren: Tik op de knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Beheer gedeelde map'.

  3. Voer een of meer van de volgende stappen uit:

    • Deelnemers verwijderen: Tik op de deelnemer die je wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Verwijder toegang'.

    • Instellingen voor toegang en bevoegdheden wijzigen: Tik op 'Opties voor delen' om de instellingen voor alle deelnemers te wijzigen. Tik op iemands naam om de instellingen voor die persoon te wijzigen.

    • Stoppen met delen: Als je 'Stop delen' kiest, wordt de gedeelde notitie of map verwijderd van de apparaten van de andere deelnemers.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Nuttig?
Tekenlimiet: 250
De maximale tekenlimiet is 250.
Hartelijk dank voor uw feedback.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.