Sdílení fotek z iPhonu prostřednictvím sdílených alb na iCloudu

Prostřednictvím sdílených alb můžete v aplikaci Fotky  sdílet fotky a videa s lidmi, které sami vyberete. Tito lidé můžou do sdílených alb přidávat vlastní fotky, videa a komentáře. Sdílená alba lze používat současně se službami Fotky na iCloudu a Můj fotostream, ale i bez nich.

Zapnutí sdílených alb

Přejděte do Nastavení  > [vaše jméno] > iCloud > Fotky a zapněte volbu Sdílená alba.

Vytvoření nového sdíleného alba

  1. Na panelu Alba klepněte na tlačítko Přidat a pak na volbu Nové sdílené album.

  2. Zadejte název alba a klepněte na Další.

  3. Vyberte osoby, které chcete ke sdílení přizvat, případně zadejte jejich e‑mailové adresy nebo telefonní čísla, a pak klepněte na Vytvořit.

Povolení veřejného prohlížení na iCloudu

  1. Na panelu Alba vyberte sdílené album.

  2. Klepněte na tlačítko Přidat odběratele a potom zapněte volbu Veřejná stránka.

Na album se zapnutou volbou Veřejná stránka se může podívat každý, kdo zná jeho URL na iCloudu.

Přidání fotek a videí do sdíleného alba

  1. Na panelu Alba vyberte sdílené album a pak klepněte na tlačítko Přidat.

  2. Vyberte všechny položky, které chcete přidat, a pak klepněte na Hotovo.

  3. Pokud chcete, připojte komentář, a pak klepněte na Zveřejnit.

Přidání nebo odstranění odběratelů a zapnutí nebo vypnutí oznámení

Vyberte sdílené album, klepněte na tlačítko Přidat odběratele a potom proveďte kterékoli z následujících akcí:

  • Přidání odběratelů: Klepněte na Pozvat uživatele a pak zadejte jména odběratelů, které chcete přidat.

    Odběratelé můžou do alba přidávat fotky a videa. Pokud chcete fotky a videa přidávat jen vy sami, vypněte volbu Příspěvky odběratelů.

  • Odstranění odběratelů: Klepněte na jméno odběratele a potom na volbu Odstranit odběratele.

  • Vypnutí oznámení: Klepněte na tlačítko Oznámení. Dalším klepnutím oznámení zase zapnete.

Smazání fotek, videí a komentářů ze sdíleného alba

Fotky a videa může ze sdíleného alba mazat jen jeho vlastník.

  • Smazání fotek a videí: Ve sdíleném albu klepněte na Vybrat. Vyberte fotky a videa, jež chcete smazat, a potom klepněte na tlačítko Koš.

  • Smazání komentářů: Při zobrazení komentáře ke sdílené fotce podržte prst na displeji a pak klepněte na Smazat.

Přejmenování sdíleného alba

  1. Na panelu Alba odrolujte na sekci Sdílená alba a potom klepněte na Zobrazit vše.

  2. Klepněte na Upravit, potom na název alba a zadejte nový název.

Přihlášení k odběru sdíleného alba

Když dostanete pozvánku, klepněte na oznámení z iCloudu a potom na volbu Přijmout. Pozvánku můžete přijmout také v e-mailu.

Poznámka: Sdílená alba lze používat jen v době, kdy je iPhone připojený k internetu. Fungují s Wi‑Fi i mobilními sítěmi. Mobilní datové služby mohou být zpoplatněny. Viz Připojení iPhonu k internetu.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Užitečné?
Limit počtu znaků: 250
Limit maximálního počtu znaků je 250.
Děkujeme za zpětnou vazbu.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.