Vytváření sdílených alb v aplikaci Fotky na iPadu

Funkce Sdílená alba vám umožňuje vytvářet alba pro sdílení fotek a videí s vybranými odběrateli, kteří budou moct přidávat vlastní fotky, videa a veřejné komentáře. Uživatel, který sdílené album nastavil, ho také může přejmenovat nebo smazat.

Než začnete

  1. Ujistěte se, že jste ke svému iPadu a všem ostatním zařízením, která chcete s funkcí Sdílená alba používat, přihlášení pod svým účtem Apple.

  2. Přejděte do Nastavení  > [vaše jméno] > iCloud > Fotky a zapněte volbu Sdílená alba.

Vytvoření sdíleného alba

  1. Přejděte na iPadu do aplikace Fotky .

  2. Klepnutím na tlačítko Zobrazit boční panel otevřete boční panel a pak klepněte na položku Sdílená alba.

  3. Klepněte na položku Sdílená alba a potom na volbu Vytvořit.

  4. Zadejte název alba a pak klepněte na Hotovo.

  5. Chcete-li přizvat další osoby, klepněte na Pozvat. Zadejte jméno kontaktu, který chcete přidat, nebo e‑mailovou adresu či telefonní číslo sdružené s účtem Apple příjemce. Viz Pozvání nebo odstranění osob.

Připojení se ke sdílení alba

Když dostanete pozvánku k účasti na sdílení alba, na displeji iPadu se zobrazí oznámení.

Klepněte na oznámení a potom na albu v aplikaci Fotky klepněte na Přijmout.

Pokud se ke sdílení alba nepřidáte klepnutím na oznámení, můžete také použít následující postup:

  1. Přejděte na iPadu do aplikace Fotky .

  2. Klepněte na volbu Pro vás.

  3. Klepněte na „Přijmout“ na novém albu v oddílu Aktivita sdíleného alba.

Poznámka: Když odběratel přijme pozvání ke sdílení alba, uživatel, který album vytvořil, dostane oznámení.

Přejmenování sdíleného alba

Tvůrce sdíleného alba může změnit jeho název.

  1. Přejděte na iPadu do aplikace Fotky .

  2. Klepněte na položku Sdílená alba na bočním panelu a potom na požadované album.

  3. Klepněte na tlačítko Více a potom na volbu Informace o sdíleném albu.

  4. Zadejte nový název a klepněte na Hotovo.

Smazání sdíleného alba nebo ukončení účasti na sdílení

  1. Přejděte na iPadu do aplikace Fotky .

  2. Klepněte na položku Sdílená alba na bočním panelu a potom na požadované album.

  3. Klepněte na tlačítko Další.

  4. Pokud jste album vytvořili, klepněte na Smazat sdílené album. V případě, že ho odebíráte, klepněte na Odhlásit odběr.

Fotky které jste si ze sdíleného alba uložili nebo stáhli do knihovny fotek, zůstanou ve vaší knihovně uložené i potom, co tvůrce album smaže nebo přestane sdílet. Viz Ukládání fotek a videí ze sdíleného alba do vaší knihovny fotek.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Užitečné?
Limit počtu znaků: 250
Limit maximálního počtu znaků je 250.
Děkujeme za zpětnou vazbu.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.