Добавяне и премахване на хора в споделен албум в Снимки на iPad

Ако сте създателят на споделения албум, можете да поканите други участници да се присъединят към албума. Можете също да премахвате участници от албума, да управлявате известията за албума и да включвате и изключвате публикуването от участници. Създателят на споделен албум може също да избере да позволи на участниците да добавят други участници към албума. Ако имате приятели и семейство, които не използват iCloud, можете да споделите албума с тях, като изпратите iCloud URL.

Поканете или премахнете хора

Създателят на споделен албум може да покани нови участници да се присъединят към споделения албум.

  1. Отидете в приложението Снимки на вашия iPad.

  2. Докоснете Колекции.

  3. Докоснете Споделени албуми, след това докоснете някой албум.

  4. Докоснете бутона Още, докоснете името на албума и след това направете някое от следните:

    • Поканете някого: Докоснете Добави участници, въведете името на контакта, който искате да добавите, или въведете имейл адрес или телефонен номер.

    • Премахване на някого: Докоснете името и след това докоснете Премахни абонат.

    • Повторно изпращане на покана: Докоснете името и след това докоснете Изпрати поканата отново.

  5. Докоснете бутона Готово.

Споделяне на албум с хора, които не използват iCloud

Създателят на споделения албум може да създаде уникален iCloud URL за споделяне на албума с хора, които не използват iCloud.

  1. Отидете в приложението Снимки на вашия iPad.

  2. Докоснете Колекции.

  3. Докоснете Споделени албуми, след това докоснете някой албум.

  4. Докоснете бутона Повече и след това докоснете името на албума.

  5. Включете Публичен уеб сайт.

  6. Докоснете Сподели връзка, след това изберете как искате да споделите iCloud URL връзката, например Поща или Съобщения.

Когато функцията Публичен уеб сайт е включена, всеки, който разполага с iCloud URL адреса,има достъп до албума.

Управляване на публикации и известия

Създателят на споделения албум може да управлява публикуването от страна на участниците и известията за активност в албума, като включва или изключва тези функции.

  1. Отидете в приложението Снимки на вашия iPad.

  2. Докоснете Колекции.

  3. Докоснете Споделени албуми, след това докоснете някой албум.

  4. Докоснете бутона Още, докоснете името на албума и след това направете някое от следните:

    • Разрешете само на себе си да публикувате снимки и видеа: Изключете Участниците могат да добавят снимки; докоснете отново, за да включите отново публикуването от участници.

    • Изключете известията за албума: Изключете Известия, за да спрете известията, когато абонати харесват, коментират или добавят снимки и видео към албума; докоснете отново, за да включите обратно известията за албума.

  5. Докоснете бутона Готово.

За да виждате публикации или коментари за споделени албуми, в които участвате, докоснете Всички споделени албуми и след това докоснете Активност.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Полезна?
Ограничение на знаците: 250
Ограничението за знаци е 250.
Благодарим ви за обратната връзка.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.