Измена ове контроле ће аутоматски ажурирати ову страницу

Дељење фотографија са iPhone-а помоћу албума Shared Albums у iCloud-у

Албум Shared Albums у апликацији Photos вам омогућава да делите фотографије и видео снимке само са особама које одаберете. И те особе такође да додају своје фотографије, видео снимке и коментаре. Shared Albums функционише са албумима iCloud Photos и My Photo Stream или без њих.

Укључивање опције Shared Albums

Идите у Settings  > [ваше име] > iCloud > Photos, а затим укључите Shared Albums.

Креирање новог дељеног албума

  1. Тапните на Albums, потом на дугме Add, а затим тапните на New Shared Album.

  2. Доделите назив албуму, а затим тапните на Next.

  3. Одаберите особе које ћете да позовете или унесите адресу е-поште, односно број телефона, а затим тапните на Create.

Укључивање јавног приказивања у iCloud-у

  1. Тапните на Albums, а затим изаберите дељени албум.

  2. Тапните на дугме Add Subscribers, а затим укључите Public Website.

Када је укључен Public Website, свако ко има iCloud URL адресу може да види албум.

Додавање фотографија и видео снимака у дељени албум

  1. Тапните на Albums, изаберите дељени албум, а затим тапните на дугме Add.

  2. Изаберите све ставке које желите да додате, а затим тапните на Done.

  3. Додајте коментар ако желите, а затим тапните на Post.

Додавање или уклањање претплатника или укључивање или искључивање обавештења

Изаберите дељени албум, тапните на дугме Add Subscribers, а затим урадите нешто од следећег:

  • Додавање претплатника: тапните на Invite People, а затим унесите имена претплатника које желите да додате.

    Претплатници могу да додају фотографије и видео-снимке у албум. Искључите дугме Subscribers Can Post како бисте само ви могли да додајете фотографије и видео-снимке.

  • Уклањање претплатника: Тапните на име претплатника, а затим на Remove Subscriber.

  • Искључивање обавештења: Тапните на дугме Notifications. Ако желите да укључите Notifications, тапните још једном.

Брисање фотографија, видео снимака и коментара из дељеног албума

Морате да будете власник дељеног албума да бисте могли да избришете фотографије или видео снимке.

  • Избришите фотографије и видео снимке: у дељеном албуму тапните на Select. Изаберите фотографије или видео снимке које желите да избришете, а затим тапните на дугме Trash Can.

  • Избришите коментаре: док прегледате коментар на дељеној фотографији, додирните и држите, а затим тапните на Delete.

Преименовање дељеног албума

  1. У приказу Albums листајте до Shared Albums, а затим тапните на See All.

  2. Тапните на Edit, а затим на име албума и унесите ново име.

Претплата на дељени албум

Када добијете позивницу, тапните на iCloud обавештење, а затим и на Accept. Позивницу можете прихватити и у е-пошти.

Напомена: Да бисте користили Shared Albums, iPhone мора бити повезан на интернет. Shared Albums функционише и преко Wi-Fi везе и мобилне мреже. Могућа је наплата трошкова преноса мобилних података. Погледајте Повезивање iPhone-а на интернет.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Да ли је корисно?
Ограничење знакова: 250
Ограничење максималног броја знакова је 250.
Хвала на повратним информацијама.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.