Kończenie udostępniania prezentacji Keynote na iPadzie

Jeśli udostępniana prezentacja należy do Ciebie, możesz zakończyć jej udostępnianie, aby uniemożliwić innym osobom przeglądanie lub edycję.

Porada: Jeśli spodziewasz się czasowego wstrzymania udostępniania dla grupy, rozpocznij współpracę w Finderze, w iCloud.com lub w Box.com. (Jeśli zatrzymasz i ponownie uruchomisz udostępnianie Keynote, wszystkie poprzednie informacje o aktywności mogą zostać utracone).

  1. Otwórz aplikację Keynote  na iPadzie.

  2. W udostępnianej prezentacji stuknij w przycisk współpracy na pasku narzędzi.

  3. Stuknij w Zarządzaj udostępnianą prezentacją.

  4. Stuknij w Zakończ udostępnianie.

  5. Wyświetlony zostanie alert z prośbą o potwierdzenie zakończenia udostępniania prezentacji. Stuknij w Zakończ udostępnianie, aby potwierdzić.

Gdy przestaniesz udostępniać tę prezentację, każdy, kto ma ją otwartą, otrzyma alert. Gdy ta osoba zamknie alert, prezentacja zostanie zamknięta oraz usunięta z iCloud Drive tej osoby.

Oryginalne łącze do prezentacji przestanie działać, chyba że później ponownie ją udostępnisz i ustawisz dostęp na „Każdy, kto ma łącze”. Jeśli dostęp ustawiony jest na „Tylko zaproszeni”, oryginalne łącze będzie działało tylko u osób ponownie zaproszonych do prezentacji.

Uwaga: Jeżeli jako właściciel udostępnianej prezentacji przeniesiesz ją w inne miejsce, łącze przestanie działać, a uczestnicy stracą do niej dostęp.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Był pomocny?
Ograniczenie liczby znaków: 250
Maksymalna liczba znaków to 250.
Dziękujemy za komentarz.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.