Samenwerken aan projecten in Berichten op de iPhone

Als je in de Berichten-app  een uitnodiging stuurt om samen aan een project te werken, wordt iedereen in het gesprek toegevoegd aan het document, de spreadsheet of een ander gedeeld bestand.

Opmerking: Om via Berichten te gaan samenwerken aan een project, moeten zowel jij als de ontvangers iMessage met iOS 16 of nieuwer, iPadOS 16 of nieuwer of macOS Ventura gebruiken en moet je het materiaal eerst bewaren op een plek waar iedereen er toegang toe heeft, zoals iCloud Drive. Voor iPhone-apps moet je mogelijk iCloud inschakelen om de samenwerkingsvoorzieningen daarvan te gebruiken: tik in Instellingen  op '[je naam]' > 'iCloud' > 'Toon alles' (onder 'Apps die iCloud gebruiken').

Mensen uitnodigen om samen te werken

Je kunt mensen vanuit een andere app uitnodigen om samen aan een project te werken en het materiaal vervolgens bespreken in Berichten. Je kunt bestanden delen vanuit apps zoals Notities, Herinneringen, Safari, Keynote, Numbers en Pages, zolang je eerst de samenwerkingsvoorzieningen van die apps in de iCloud-instellingen hebt ingeschakeld en de bestanden hebt bewaard op een plek die voor anderen toegankelijk is, zoals iCloud Drive.

Een boodschappenlijstje in Notities met een uitnodiging om samen te werken, met 'Werk samen' als deeloptie en 'Alleen personen die je uitnodigt, kunnen dit wijzigen' als de instelling voor toegang en bevoegdheden. Daaronder staat een rij met vier mogelijke ontvangers, waaronder een groep van twee mensen. Op de onderste rij staan verschillende manieren om de notitie te delen: AirDrop, Berichten, Mail en Herinneringen.

Hoe je iemand uitnodigt om samen te werken, hangt af van de app. In een ondersteunde stap kun je bijvoorbeeld op de volgende manier een samenwerking starten:

  1. Selecteer het bestand dat je wilt delen en tik vervolgens op de deelknop of op 'Werk samen'.

  2. Zorg dat 'Werk samen' is geselecteerd (en niet 'Stuur kopie'), en tik vervolgens op de groep of persoon waarmee je wilt samenwerken. Als je de groep of persoon niet ziet staan, tik je op het Berichten-symbool.

    De voorgestelde symbolen kunnen overeenkomen met groepen of personen met actieve FaceTime-gesprekken of recente gesprekken in Berichten.

  3. Er wordt een gesprek in Berichten geopend met een uitnodiging die klaar is om te worden verstuurd. Voeg eventueel een opmerking toe en tik op de verstuurknop.

Nadat je anderen in Berichten hebt uitgenodigd om samen te werken, kun je in de andere app aan het project werken en daarin op 'Werk samen' tikken om terug te gaan naar het gesprek in Berichten.

Als iemand het bestand wijzigt, worden er bovenaan de berichtenreeks in Berichten updates weergegeven. Om terug te gaan naar het gedeelde project en te zien wat er is gewijzigd, tik je op een update.

Opmerking: Je deelnemers moeten mogelijk je uitnodiging accepteren of deelnemen aan het gedeelde onderdeel voordat ze met het onderdeel aan de slag kunnen of updates kunnen zien.

Samen aan een project werken via Berichten

Nadat je het project hebt gedeeld, zie je activiteitupdates bovenaan het gesprek in Berichten als iemand iets wijzigt.

Een groepsgesprek in Berichten, met een uitnodiging om samen te werken en updates bovenaan het gespreksvenster.

Om terug te gaan naar het project, open je het gesprek waarin je de samenwerking aan het project bent gestart en voer je vervolgens een of meer van de volgende stappen uit:

  • Tik op het bestand in het gesprek om het te openen.

  • Als je bovenaan het gesprek een update ziet, tik je op 'Toon'.

  • Tik op de naam van de deelnemer of groep waarmee je samenwerkt, scrol naar 'Samenwerking' en tik op het gedeelde project.

Als jij iets wijzigt in het project, krijgen de deelnemers updates in het gesprek te zien.

Opmerking: Als je een nieuwe deelnemer toevoegt aan een groepsgesprek, moet je diegene toegang geven tot de projecten waaraan jullie samenwerken. Als de nieuwe deelnemer onlangs aan het groepsgesprek is toegevoegd, kun je op een melding bovenaan het scherm tikken om die persoon toe te voegen. Ook kun je die persoon uitnodigen om samen te werken.

De samenwerking en de groep beheren

De mensen die in Berichten samenwerken zijn niet altijd degenen die samen aan het bestand werken. Je kunt bijvoorbeeld buiten Berichten om mensen uitnodigen om samen aan het bestand te werken. Het kan ook zijn dat je twee verschillende groepen in Berichten hebt die elk in hun eigen gesprek samenwerken.

Als je in een gesprek in Berichten een project deelt met twee of meer mensen, kun je deelnemers toevoegen en verwijderen.

  1. Tik op het groepssymbool bovenaan het gesprek om gespreksgegevens te openen.

  2. Tik op de knop waarmee je de deelnemers aan het gesprek weergeeft en voer een of meer van de volgende stappen uit:

    • Nieuwe deelnemers toevoegen: Scrol naar het eind van de lijst, tik op de knop om contactpersonen toe te voegen en voeg contactpersonen toe.

      Als je met één persoon samenwerkt, moet je een nieuw gesprek starten om meer mensen aan de samenwerking toe te voegen.

      Opmerking: Nieuwe deelnemers moet je toevoegen aan alle bestanden die eerder in het gesprek zijn gedeeld. Tijdens het toevoegen van deelnemers verschijnt bovenaan het gesprek een melding. Tik op 'Toon' in de melding om de eerder gedeelde bestanden te bekijken waaraan je nieuwe deelnemers kunt toevoegen.

    • Deelnemers uit het gesprek verwijderen: Veeg naar links over de naam van de persoon die je wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Verwijder'.

      Belangrijk: De toegang tot het project wordt doorgaans bepaald in de app waarin wordt samengewerkt. Controleer de toegang voor de deelnemers in de app waarin wordt samengewerkt om hun bevoegdheden voor het bekijken of bewerken van bestanden helemaal te verwijderen.

Wanneer je iemand toevoegt aan een document dat je met anderen hebt gedeeld, kun je ervoor kiezen die persoon aan een bestaand gesprek toe te voegen of de gesprekken gescheiden te houden. Mensen die aan gesprekken worden toegevoegd, kunnen geen berichten lezen die zijn verstuurd voordat ze aan het gesprek deelnamen.

De samenwerking aan een project stopzetten in Berichten

De toegang tot het project wordt doorgaans bepaald in de app waarin wordt samengewerkt. Als je bijvoorbeeld samen aan een document werkt in de Pages-app, krijgen de Pages-instellingen voorrang boven de Berichten-instellingen. Je kunt echter vanuit het gesprek het versturen van de uitnodiging ongedaan maken of de uitnodiging verwijderen, net zoals je dat met andere berichten kunt doen.

Belangrijk: Als je een uitnodiging uit een berichtenreeks verwijdert, is dat gesprek niet meer aan de samenwerking gekoppeld. De deelnemers worden echter niet uit het bestand verwijderd. Controleer de toegang voor de deelnemers in de app waarin wordt samengewerkt om hun bevoegdheden voor het bekijken of bewerken van bestanden helemaal te verwijderen.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Nuttig?
Tekenlimiet: 250
De maximale tekenlimiet is 250.
Hartelijk dank voor uw feedback.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.