Foto's van de iPhone delen met Gedeelde albums in iCloud

Met Gedeelde albums in de Foto's-app  kun je foto's en video's delen met door jou gekozen personen. Deze personen kunnen ook hun eigen foto's, video's en opmerkingen toevoegen. Gedeelde albums werkt zowel met als zonder iCloud-foto's en Mijn fotostream.

Gedeelde albums inschakelen

Tik in Instellingen  op '[je naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'Gedeelde albums' in.

Een nieuw gedeeld album aanmaken

  1. Tik op 'Albums', tik op de knop met het plusteken en tik vervolgens op 'Nieuw gedeeld album'.

  2. Geef het album een naam en tik vervolgens op 'Volgende'.

  3. Kies de personen die je wilt uitnodigen of typ een e-mailadres of telefoonnummer en tik vervolgens op 'Maak aan'.

Openbare weergave in iCloud inschakelen

  1. Tik op 'Albums' en vervolgens op een gedeeld album.

  2. Tik op de knop 'Voeg abonnees toe' en schakel 'Openbare website' in.

Als 'Openbare website' is ingeschakeld, kan iedereen die de iCloud-URL heeft het album bekijken.

Foto's en video's aan een gedeeld album toevoegen

  1. Tik op 'Albums', tik op een gedeeld album en tik vervolgens op de knop met het plusteken.

  2. Selecteer alle onderdelen die je wilt toevoegen en tik op 'Gereed'.

  3. Voeg desgewenst een opmerking toe en tik op 'Post'.

Abonnees toevoegen of verwijderen en meldingen in- of uitschakelen

Selecteer het gedeelde album, tik op de knop 'Voeg abonnees toe' en voer een of meer van de volgende stappen uit:

  • Abonnees toevoegen: Tik op 'Nodig anderen uit' en geef de namen op van de abonnees die je wilt toevoegen.

    Abonnees kunnen foto's en video's aan het album toevoegen. Schakel de knop 'Abonnees kunnen posten' uit, zodat alleen jij foto's en video's kunt toevoegen.

  • Abonnees verwijderen: Tik op de naam van de abonnee en tik vervolgens op 'Verwijder abonnee'.

  • Meldingen uitschakelen: Tik op de meldingenknop. Tik er opnieuw op om meldingen in te schakelen.

Foto's, video's en opmerkingen uit een gedeeld album verwijderen

Je moet de eigenaar van het gedeelde album zijn om foto's of video's te kunnen verwijderen.

  • Foto's en video's verwijderen: Tik in het gedeelde album op 'Selecteer'. Selecteer de foto's of video's die je wilt verwijderen en tik vervolgens op het prullenmandsymbool.

  • Opmerkingen verwijderen: Houd, terwijl je een opmerking in een gedeelde foto bekijkt, je vinger op de opmerking en tik op 'Verwijder'.

De naam van een gedeeld album wijzigen

  1. Scrol in 'Albums' naar 'Gedeelde albums' en tik vervolgens op 'Toon alles'.

  2. Tik op 'Wijzig', tik op de naam van het album en typ een nieuwe naam.

Abonneren op een gedeeld album

Als je een uitnodiging krijgt, tik je op de iCloud-melding en vervolgens op 'Accepteer'. Je kunt ook een uitnodiging in een e-mail accepteren.

Opmerking: Om gedeelde albums te kunnen gebruiken, moet de iPhone verbinding hebben met het internet. Gedeelde albums werken zowel via wifi als via mobiele netwerken. Er kunnen kosten voor mobiele gegevens in rekening worden gebracht. Zie De iPhone verbinden met het internet.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Nuttig?
Tekenlimiet: 250
De maximale tekenlimiet is 250.
Hartelijk dank voor uw feedback.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.