Gedeelde iCloud-fotobibliotheek gebruiken op de iPad

Nadat je een gedeelde iCloud-fotobibliotheek hebt geconfigureerd of als deelnemer daaraan bent toegevoegd, kun je in de Foto's-app foto's en video's met familie en vrienden delen. Je kunt samen met maximaal vijf andere deelnemers foto's en video's aan de bibliotheek toevoegen; alle bewerkingen, opmerkingen en andere aanpassingen zijn voor iedereen in real time zichtbaar. Materiaal in een gedeelde bibliotheek wordt ook aan ieders terugblikken, uitgelichte foto's en de Foto's-widget toegevoegd.

Foto's en video's die aan de gedeelde bibliotheek worden toegevoegd, staan niet in je persoonlijke bibliotheek. Je kunt in de Foto's-app eenvoudig wisselen tussen het weergeven van de gedeelde bibliotheek, je persoonlijke bibliotheek of beide.

Wisselen tussen het weergeven van je gedeelde iCloud-fotobibliotheek en je persoonlijke bibliotheek

  1. Ga naar de Foto's-app  op je iPad.

  2. Tik op de sorteer- en filterknop en selecteer de volgende opties:

    • Je materiaal uit zowel Foto's als je gedeelde iCloud-fotobibliotheek weergeven: Tik op  'Beide bibliotheken'.

    • Alleen je persoonlijke Foto's-materiaal weergeven: Tik op  'Persoonlijke bibliotheek'.

    • Alleen materiaal in gedeelde iCloud-fotobibliotheek weergeven: Tik op  'Gedeelde bibliotheek'.

Als je zowel je persoonlijke als je gedeelde bibliotheek bekijkt, staat er een badge  rechtsbovenin de miniatuur van het materiaal in de gedeelde bibliotheek.

Materiaal in een gedeelde iCloud-fotobibliotheek bewerken en wijzigen

De volgende wijzigingen die je in foto's en video's in een gedeelde iCloud-fotobibliotheek aanbrengt, zijn zichtbaar voor alle deelnemers van de gedeelde bibliotheek:

  • Bewerkingen; zie Foto's en video's bewerken op de iPad.

  • Wijzigingen in favorieten, bijschriften, trefwoorden of datum en tijd; zie Informatie over foto's en video's bekijken op de iPad.

  • Verwijderd materiaal; zie Een foto of video verwijderen of verbergen.

    Opmerking: Je ontvangt meldingen als materiaal dat jij aan de gedeelde bibliotheek hebt toegevoegd, is verwijderd. Om meldingen uit te schakelen, tik je op je account rechtsboven in het scherm in Foto's, tik je op 'Gedeelde bibliotheek' en schakel je 'Verwijderingsmeldingen' uit. Als materiaal dat jij had toegevoegd is verwijderd, kun je het binnen 30 dagen uit 'Recent verwijderd' terugzetten in je persoonlijke bibliotheek.

Gedeeld materiaal in een gedeelde iCloud-fotobibliotheek verplaatsen naar je persoonlijke bibliotheek

Bij foto's die in je gedeelde bibliotheek worden bewaard, staat in de rechterbovenhoek een badge de knop voor gedeelde bibliotheek. Je kunt foto's en video's die je aan de gedeelde bibliotheek hebt bijgedragen, weer terugzetten in je persoonlijke bibliotheek.

  1. Ga naar de Foto's-app  op je iPad.

  2. Open een foto of video in je gedeelde bibliotheek.

  3. Tik op de knop 'Meer' boven in het scherm en tik vervolgens op 'Zet in persoonlijke bibliotheek'.

Opslagruimte toevoegen aan je gedeelde iCloud-fotobibliotheek

Het materiaal in een gedeelde iCloud-fotobibliotheek is voor alle deelnemers beschikbaar, maar de iCloud-opslag die hiervoor wordt gebruikt gaat ten koste van de opslagruimte van de bibliotheekorganisator.

Als de inhoud van de gedeelde bibliotheek de beschikbare hoeveelheid opslagruimte van de organisator overschrijdt, kan deze upgraden naar iCloud+ of extra opslagruimte aan hun bestaande iCloud+-abonnement toevoegen. Zie Een abonnement nemen op iCloud+.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Nuttig?
Tekenlimiet: 250
De maximale tekenlimiet is 250.
Hartelijk dank voor uw feedback.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.