Een gedeelde iCloud-fotobibliotheek configureren of daaraan deelnemen op de iPad

Met de functie 'Gedeelde iCloud-fotobibliotheek' kun je een gedeelde fotobibliotheek configureren of daaraan deelnemen en zo met maximaal vijf vrienden of gezinsleden foto's en video's delen. Jij en je naasten kunnen samen aan de fotoverzameling werken en zo op een centrale plek voor volledigere herinneringen zorgen. Je kunt maar aan één gedeelde bibliotheek tegelijk deelnemen.

Op het moment dat je aan een gedeelde bibliotheek gaat deelnemen, worden de foto's en video's die je uit je persoonlijke bibliotheek bijdraagt naar de gedeelde bibliotheek verplaatst, waar alle andere leden ze kunnen zien, bewerken en verwijderen. Foto's en video's in de gedeelde bibliotheek worden in de Foto's-app naadloos met je persoonlijke materiaal geïntegreerd, maar je kunt ook een filter gebruiken om snel tussen je persoonlijke en gedeelde bibliotheek te schakelen.

Opmerking: iOS 16.1, iPadOS 16.1, macOS 13 of nieuwer gelden als de minimale systeemvereisten om 'Gedeelde iCloud-fotobibliotheek' te kunnen gebruiken. Foto's en video's die aan een gedeelde bibliotheek worden toegevoegd, zijn niet beschikbaar op apparaten met een oudere softwareversie.

Voordat je begint

Controleer voordat je een gedeelde iCloud-fotobibliotheek configureert of daaraan deelneemt of iCloud-foto's is ingeschakeld.

Tik in Instellingen  op '[je naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en zorg ervoor dat 'Synchroniseer deze iPad' is ingeschakeld.

Opmerking: Voor het configureren van een gedeelde bibliotheek hoeft 'Delen met gezin' niet te zijn ingeschakeld.

Een gedeelde iCloud-fotobibliotheek configureren

Degene die een gedeelde iCloud-fotobibliotheek configureert, is de organisator.

  1. Ga naar de Foto's-app  op je iPad.

  2. Tik op 'Verzamelingen' en tik op je account in de rechterbovenhoek.

  3. Tik op 'Gedeelde bibliotheek' en volg de instructies op het scherm om deelnemers toe te voegen en foto's en video's naar de gedeelde bibliotheek te verplaatsen.

    Opmerking: Foto's en video's die je aan de gedeelde bibliotheek toevoegt, worden niet in je persoonlijke bibliotheek weergegeven; zie Wisselen tussen het weergeven van je gedeelde iCloud-fotobibliotheek en je persoonlijke bibliotheek.

    Je kunt een voorvertoning bekijken van de foto's en video's die je aan de gedeelde bibliotheek toevoegt en wijzigingen aanbrengen voordat je via Berichten of een weblink deelnemers uitnodigt.

Aan een gedeelde iCloud-fotobibliotheek deelnemen

Om deel te nemen aan een gedeelde iCloud-fotobibliotheek, tik je op de uitnodiging van de organisator. Tik op 'Aan de slag' en volg de instructies op het scherm. Tijdens de configuratie kun je op dezelfde manier als de organisator foto's en video's aan de gedeelde bibliotheek toevoegen (zie Een gedeelde iCloud-fotobibliotheek configureren).

Wanneer je aan een gedeelde bibliotheek deelneemt, kun je er op diverse manieren foto's en video's aan toevoegen en heb je toegang tot hetzelfde materiaal in de gedeelde bibliotheek als de organisator en andere deelnemers. Zie Materiaal toevoegen aan een gedeelde iCloud-fotobibliotheek.

Deelnemers toevoegen aan een gedeelde iCloud-fotobibliotheek

Degene die een gedeelde iCloud-fotobibliotheek configureert (de organisator) kan nieuwe deelnemers aan de gedeelde bibliotheek toevoegen.

  1. Ga naar de Foto's-app  op je iPad.

  2. Tik op 'Verzamelingen' en tik op je account in de rechterbovenhoek.

  3. Tik op 'Beheer' en tik vervolgens op 'Voeg deelnemers toe'.

    Opmerking: Een gedeelde bibliotheek kan maximaal zes deelnemers hebben, onder wie de organisator, en je kunt slechts aan één gedeelde bibliotheek tegelijk deelnemen.

Een gedeelde iCloud-fotobibliotheek verwijderen of verlaten

Als je de organisator van een gedeelde iCloud-fotobibliotheek bent, kun je deze verwijderen. Als je niet de organisator bent, kun je de gedeelde bibliotheek verlaten.

  1. Ga naar de Foto's-app  op je iPad.

  2. Tik op 'Verzamelingen' en tik op je account in de rechterbovenhoek.

  3. Tik op 'Beheer' en tik vervolgens op een van de volgende opties:

    • Verwijder gedeelde bibliotheek: Wanneer een gedeelde bibliotheek wordt verwijderd, kunnen degenen die meer dan zeven dagen aan de gedeelde bibliotheek hebben deelgenomen alles daaruit naar hun eigen bibliotheek kopiëren. Degenen die minder dan zeven dagen hebben deelgenomen, kunnen alleen het materiaal dat zijzelf hebben bijgedragen kopiëren.

    • Verlaat gedeelde bibliotheek: Wanneer je de gedeelde bibliotheek verlaat, kun je alles van de gedeelde bibliotheek naar je eigen bibliotheek kopiëren, of alleen het materiaal dat je hebt bijgedragen.

Al het materiaal dat aan een gedeelde bibliotheek wordt toegevoegd, telt mee voor de iCloud-opslagruimte van de bibliotheekorganisator. Zie Opslagruimte toevoegen aan je gedeelde iCloud-fotobibliotheek.

Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.
Nuttig?
Tekenlimiet: 250
De maximale tekenlimiet is 250.
Hartelijk dank voor uw feedback.
Morty Proxy This is a proxified and sanitized view of the page, visit original site.